Bijzondere verhalen

Ontdekking van grenzeloze avonturen

In gesprek met David Opdam.

In een wereld van mogelijkheden en uitdagingen, deelt David Opdam zijn inspirerende verhaal van doorzettingsvermogen, toewijding en de kracht van het verleggen van grenzen.

Tekst: Mariken Schoenmakers // maart 2024

David Opdam: Een levenspad vol avontuur
“Mijn naam is David Opdam, 39 jaar oud, en ik woon in Amsterdam. Mijn levensreis begon met een passie voor elektronische muziek, die me als ondernemer grote festivals over de hele wereld liet organiseren. Na deze muzikale odyssee vond ik mijn roeping in de natuur met het organiseren van wildernis reizen, en werkte ik enige tijd bij stichting Justdiggit, gericht op natuurherstel in Afrika. Echter, het meest betekenisvolle hoofdstuk van mijn leven begon in 2020, met de komst van mijn zoon Louie. Zijn geboorte bracht een onverwachte wending en leerde me de waarde van aanpassing en prioriteiten stellen.”

Een belofte aan Louis: Het ontstaan van Stichting Moving Beyond Limits
“Als oprichter van Stichting Moving Beyond Limits werd ik geïnspireerd door de reis die we als gezin maakten naar Amerika, waar Louie NeuroMovement Therapy onderging. Tijdens onze camperreis ontdekten we de helende kracht van de natuur en het avontuur, wat leidde tot een belofte aan Louie bij een waterval: hem de hele wereld laten zien. Deze belofte vormde het hart van onze stichting, met als doel avontuurlijke reizen toegankelijk te maken voor mensen met een beperking, waaronder mijn zoon Louie.”

Een nieuw avontuur: Het Pieterpad met Louie
“Aankomend voorjaar staan we voor een nieuwe uitdaging: het bewandelen van het Pieterpad, samen met Louie, mijn vrouw en een team van andere avonturiers. Geïnspireerd door eerdere natuurervaringen in Amerika, besloten we om het langste wandelpad van Nederland te verkennen en tegelijkertijd toegankelijk te maken voor mensen met een beperking. Samen met (ervarings)deskundigen testen wij een aantal uiteenlopende rolstoelvoorzieningen uit die geschikt zijn voor elk type terrein. Na de zomer zullen we per etappe de (rolstoel)toegankelijkheid gedetailleerd in kaart brengen en met jullie delen. De aanbeveling van de ergotherapeut van het Amsterdam UMC voor de Kimba Cross gaf ons de laatste duw om deze uitdaging aan te gaan.”

Een pad van vertrouwen: De Ottobock Kimba Cross wandelwagen
“Met de Kimba Cross wandelwagen van Ottobock aan onze zijde ben ik vol vertrouwen in het comfort en de stabiliteit tijdens onze wandeltocht. De technische kenmerken en instelbaarheid van de Kimba Cross stellen ons in staat om elk terrein aan te kunnen, zonder concessies te doen aan veiligheid en mobiliteit. Dit geeft me het vertrouwen dat we nodig hebben om het Pieterpad met volle moed te bewandelen.”

Een bron van inspiratie voor anderen
“Mijn hoop is dat onze ervaring met de Ottobock Kimba Cross wandelwagen tijdens het Pieterpad anderen met een motorische beperking zal inspireren om vergelijkbare avonturen aan te gaan. Mijn overtuiging is dat met de juiste uitrusting en voorbereiding, avontuurlijke reizen mogelijk blijven, ongeacht eventuele fysieke uitdagingen. Ik wil anderen aanmoedigen om hun grenzen te verleggen, nieuwe ervaringen op te doen en te genieten van de prachtige natuur, wetende dat er altijd mogelijkheden zijn om te ontdekken en te groeien.”

———————————————————————————————————–

Dit gesprek met David Opdam illustreert de kracht van vastberadenheid, veerkracht en het streven naar grenzeloze mogelijkheden. Zijn verhaal is een inspiratie voor ons allen om onze dromen na te jagen en de wereld te verkennen, ongeacht de obstakels die we tegenkomen.

Expeditie Pieterpad

Het avontuur begint op 1 mei a.s. , met de planning om in september alle 26 etappes van het Pieterpad te voltooien. Volg expeditie Pieterpad  Expeditie Pieterpad — Moving Beyond Limits en laat je inspireren door het grenzeloze avontuur van David Opdam en zijn team.

Ontmoet David tijdens VeineDAGEN
Tijdens de VeineDAGEN, op beurszaterdag 13 april a.s., zal David Opdam aanwezig zijn op onze stand C36 om zijn verhaal te delen.

 

Deel dit bericht

Blijf op de hoogte

We houden je graag op de hoogte van alle ontwikkelingen binnen en rondom RevaMed. Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief!