Nieuws

Geen hulp (meer) nodig!

RevaMed steunt de campagne “Van hulpmiddel naar doemiddel” van Firevaned. Teken ook het pleidooi waarin aandacht wordt gevraagd om de maatschappij anders tegen hulpmiddelen aan te laten kijken.

Van hulpmiddel naar doemiddel
Hulpmiddelen zijn niet alleen praktische tools; ze zijn ook een versterking voor ons mentaal en sociaal welzijn. Ze brengen gelijkheid in kansen en bevorderen zelfstandigheid. Daarnaast verlichten ze de last voor onze zorgprofessionals, zodat zij hun aandacht kunnen richten op wie het het meest nodig heeft.

Maximaal meedoen voor iedereen
Hulpmiddelen zijn van onschatbare waarde voor zowel het individu als de samenleving. Ze dragen bij aan maximale inclusie in onze samenleving. Het is hoog tijd dat we een nieuwe waardering ontwikkelen voor deze middelen en erkennen dat ze essentieel zijn voor ons functioneren. Laten we het label ‘hulpmiddel’ vervangen door ‘doemiddel’.

Het verhaal van Kiran
Op 28-jarige leeftijd kreeg Kiran Raktoe de diagnose multiple sclerose (MS). Stamceltherapie heeft de progressie van deze ziekte gestopt en haar levenskwaliteit hersteld. Nu zet ze zich in als vrijwilliger en bestuurslid bij de MS Vereniging Nederland.

Kiran wil dat we als maatschappij een nieuwe kijk ontwikkelen op hulpmiddelen. Ze wil dat we erkennen dat deze middelen van onschatbare waarde zijn voor de maatschappij en ons helpen om zo zelfstandig mogelijk te leven.

”Eigenlijk noem ik ze liever doemiddelen. Het zijn middelen die me helpen om zoveel mogelijk te kunnen doen.”

Teken het pleidooi
Ontdek op www.doemiddel.nl waarom doemiddelen onmisbaar zijn in onze samenleving en teken het pleidooi.

 

Deel dit bericht

Blijf op de hoogte

We houden je graag op de hoogte van alle ontwikkelingen binnen en rondom RevaMed. Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief!