Nieuws

Innovatie in verzwaringsdekens

Zorgorganisaties streven naar kwalitatief goede zorg en een veilige omgeving voor cliënten en patiënten. Veel zorginstellingen gebruiken echter verzwaringsdekens die uitsluitend geschikt zijn voor thuisgebruik en niet voldoen aan de MDR- en brandveiligheidsnormen.

In dit exclusieve interview bespreken we hoe Novista, een toonaangevende fabrikant van hoogwaardige verzwaringsdekens, deze normen overtreft en wat hen onderscheidt in de markt. Niklas Sundström, Product Specialist bij Novista, biedt waardevolle inzichten voor ergotherapeuten en adviseurs die op zoek zijn naar de beste therapeutische hulpmiddelen voor hun cliënten.

Novista’s innovatie met de vezelverzwaarde dekens
Novista werd opgericht in 2013 door een visionaire oprichter die het gebrek aan comfortabele verzwaringsdekens opmerkte. Destijds waren er alleen verzwaringsdekens beschikbaar die gebruik maakten van harde materialen zoals kettingen en ballen. De oprichter ontdekte een textielvezel die zowel zwaar, zacht als flexibel was, en dit leidde tot de ontwikkeling van de Fiber Weighted Blanket. Deze deken biedt het comfort van een normale deken, maar met het extra gewicht voor therapeutische voordelen.

Het streven naar een rustgevende leefstijl
Novista’s missie is het verbeteren van het welzijn van klanten door middel van zorgvuldig vervaardigde verzwaringsdekens. ’We gebruiken eersteklas materialen voor comfort, duurzaamheid en perfecte gewichtsverdeling, en luisteren actief naar feedback van gebruikers en gezondheidsprofessionals. Onze visie is om wereldwijd erkend te worden als de toonaangevende aanbieder van verzwaringsdekens, door een gezondere en meer rustgevende levensstijl te bevorderen’.

 

Veiligheid en comfort voorop
’Bij Novista staat productkwaliteit voorop. Onze dekens voldoen aan strenge eisen voor brandveiligheid, allergiepreventie en bacteriële resistentie. We selecteren zorgvuldig materialen die niet alleen veilig en comfortabel zijn, maar ook duurzaam en betrouwbaar. Onze verzwaringsdekens worden verzwaard vanuit de vezel zelf, in tegenstelling tot pockets gevuld met granulaatkorrels, stalen of plastic balletjes. Dit resulteert in een gelijkmatige gewichtsverdeling, geluidsloosheid bij beweging en maakt de dekens zeer eenvoudig wasbaar. Dankzij de afritsbare delen kunnen ze in een reguliere (was)machine gereinigd en gedroogd worden, wat het gebruiksgemak en de duurzaamheid bevordert. De verzwaringsdekens van Novista zijn MDR-goedgekeurd en zijn ontworpen met focus op gebruikersveiligheid en comfort.’

Samenwerking met therapeuten
Novista werkt nauw samen met therapeuten en gezondheidsprofessionals om de producten voortdurend te verbeteren. Feedback van deze professionals en gebruikers is van onschatbare waarde en heeft geleid tot belangrijke productverbeteringen. Een voorbeeld hiervan is het idee om de ritssluiting niet helemaal tot de rand van de deken te laten gaan, om huidirritatie te voorkomen.

Novista’s meerwaarde tov goedkopere alternatieven
’Hoewel onze producten duurder zijn dan veel alternatieven, bieden ze een langere levensduur en superieure kwaliteit. Hoogwaardige materialen en precieze productie zorgen ervoor dat onze dekens langer meegaan en uiteindelijk kosteneffectiever zijn. Bovendien worden onze producten in Portugal gemaakt, wat leidt tot kortere transportafstanden en eerlijke arbeidsomstandigheden.’

MDR- en brandveilig proof

De verzwaringsdekens van Novista voldoen aan de MDR- en brandveiligheidsnormen. Bij Novista staan kwaliteit, veiligheid en innovatie centraal, waardoor het merk zich blijft onderscheiden in de markt.

De Novista vezelverzwaarde dekens zijn leverbaar in twee uitvoeringen en in verschillende gewichtsklassen:

  • Novista Futura : het origineel, vezelverzwaard én gewatteerd.
  • Novista Nova Cool: vezelverzwaard, maar niet gewatteerd. Is daardoor koeler en geeft cliënten een nog sterker gebakerd gevoel.

Voor advies, proefplaatsingen en workshops kan je contact opnemen met Esther van der Weele via esther@revamed.com.

 

 

Deel dit bericht

Blijf op de hoogte

We houden je graag op de hoogte van alle ontwikkelingen binnen en rondom RevaMed. Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief!