Nieuws

Maak kennis met…Thông

Maak kennis met de kracht achter RevaMed. Onze medewerkers. In deze portretserie laten we je graag met hun kennismaken. Thông Nguyen, onze medewerker klantenservice stelt zich graag aan je voor.

Waarom ben je bij RevaMed begonnen?
Ik heb eerder ongeveer 4 jaar op de binnendienst bij Hulpmiddelencentrum gewerkt, waar ik veel contact had met eindgebruikers en voornamelijk het werk van de adviseurs deed. Op een gegeven moment wilde ik iets anders proberen en was ik nieuwsgierig naar de andere kant van het proces, dus het contact met de adviseurs in plaats van direct met de eindgebruiker. Toen zag ik een vacature voorbij komen bij RevaMed en dat leek me interessant. Een bijkomend voordeel was dat het ook dichter bij huis was.

Ik ben een tijdje er tussenuit geweest bij RevaMed, maar ben blij dat ik weer terug ben. Er zit een leuke enthousiaste club mensen, en ik kijk ernaar uit om weer volop aan de slag te gaan en mijn ervaring hier verder uit te bouwen.

Waarom vervul je de rol als klantenservice medewerker?
Met mijn eerdere werkervaring bij mijn vorige werkgever heb ik reeds vaardigheden ontwikkeld in het oplossen van problemen en vraagstukken. Deze ervaring stelt me in staat om mijn huidige functie effectief uit te voeren.

 

Op welke manier verbetert RevaMed in jouw ogen het leven van onze klanten?
Vooral door de kwaliteit van onze service en expertise. Op de klantenservice kunnen we veel klantvragen telefonisch afhandelen, en voor technische vraagstukken staat onze serviceafdeling klaar om de klant uitgebreid te assisteren. Hierdoor kunnen we snel inspelen op de zorgbehoeften van de klant en de communicatielijnen kort houden. Dit komt zowel de klant als ons ten goede.

Wat kan jij onze klanten bieden in de functie die je vervult?
Naast mijn dagelijkse werkzaamheden op de klantenservice besteed ik specifiek aandacht aan het vergroten van mijn kennis over de onderdelen en configuraties van Ottobock-producten. Hierdoor heb ik aanzienlijke expertise ontwikkeld. Met deze verworven kennis kan ik onze klanten snel en efficiënt bijstaan bij vragen met betrekking tot de onderdelen en configuraties van Ottobock-producten.

Waar ligt je passie binnen je werk?
Mijn passie ligt in het samen met het team oplossen van klantvragen. Het is altijd bijzonder bevredigend wanneer we van de klant een persoonlijk bedankje ontvangen, waarin wordt uitgedrukt hoe goed ze door ons geholpen zijn. Dat geeft me een goed gevoel.

Waarvan gaat jouw hart sneller kloppen?
Mijn hart gaat sneller kloppen wanneer ons team een complex vraagstuk ontvangt dat niet eenvoudig op te lossen is en waarbij er enige urgentie is, bijvoorbeeld doordat onze standaard levertijd van een bepaald hulpmiddel niet snel genoeg is en de eindgebruiker hierdoor in de problemen komt. Het geeft me een enorme voldoening om met gezamenlijke inspanning alles in het werk te stellen om dit op te lossen. En als het dan ook daadwerkelijk lukt, ervaren we samen dat vreugdesprongetje. We hebben het toch maar weer voor elkaar gekregen.

Het komt uiteindelijk neer op het feit dat we de eindgebruiker weer kunnen bijstaan in zijn dagelijkse mobiliteit, waardoor we hem een stukje waardigheid en zelfstandigheid teruggeven.

 

Deel dit bericht

Blijf op de hoogte

We houden je graag op de hoogte van alle ontwikkelingen binnen en rondom RevaMed. Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief!