Nieuws

Op avontuur met de Kimba Cross

Hoe trotseert David Opdam het Pieterpad met zijn gezin?

Deze lente begon David Opdam aan een spannende uitdaging: het bewandelen van het Pieterpad met zijn zoontje Louie, zijn vrouw en een team van avonturiers. Geïnspireerd door natuurervaringen in Amerika, verkennen ze het langste wandelpad van Nederland en maken het toegankelijk voor mensen met een beperking. De aanbeveling van de ergotherapeut van het Amsterdam UMC voor de Kimba Cross gaf hen de laatste duw om deze tocht aan te gaan.

Met de Kimba Cross wandelwagen van Ottobock aan hun zijde begonnen ze vol vertrouwen. De technische kenmerken en instelbaarheid van de Kimba Cross geven hen de zekerheid dat ze elk terrein aankunnen. Wij als RevaMed, sponsor van de Kimba Cross, zijn nieuwsgierig hoe het nu met ze gaat. We hebben David enkele vragen gesteld over zijn ervaringen en inzichten. Hoe bevalt de Kimba wandelwagen tot nu toe? Wat zijn de grootste voordelen en welke mooie momenten hebben ze al meegemaakt?

Hoe bevalt de Kimba wandelwagen tot nu toe?
Met de Kimba Cross kunnen we vrijwel overal in Nederland de natuur in, zelfs over onverharde paden. We hebben al verschillende ondergronden gehad: asfalt, gras, heide, zand, modder en bospaadjes met wortels. Ook bij heuvels verwachten we geen problemen, wat we nog zullen ervaren rondom Nijmegen en Zuid-Limburg! Er is niets leuker dan samen met ons mannetje de wereld te ontdekken.

Zijn er aspecten die verbeterd kunnen worden?
Als we een paar verbeterpunten mogen noemen:

  • De borging van de handrem vind ik niet krachtig genoeg. Het is gevaarlijk om de wagen op een helling te parkeren. Ons advies: een polsband die aan de wagen en de bestuurder zit, is een belangrijke veiligheidsmaatregel.
  • De vering is standaard wat hard. We hebben bewust zeer zachte banden gekozen om meer comfort te bieden, vooral op hobbelige paden, wortels, stenen en kuilen.

Hoeveel kilometer hebben jullie al afgelegd op het Pieterpad?
We hebben tot nu toe 55 kilometer afgelegd, verspreid over 3 etappes. Gemiddeld wandelen we 15-20 kilometer per dag. Etappe 5 naar Schoonloo, met 85% onverharde paden, beloofde een echte test te worden, maar de Kimba Cross ging moeiteloos over elke hobbel en modderpoel. Het meest uitdagende deel moet nog komen. We zijn wel al een aantal onneembare obstakels tegengekomen, zoals bruggen, trappetjes en een veehek, maar de omleidingen waren prima!

Welke mooie momenten hebben jullie tot nu toe meegemaakt?
In de eerste etappe kwamen we een onneembare brug tegen. Een vriendelijke boer hielp ons een omleiding over zijn land te realiseren, waardoor we onze wandeling richting Winsum konden voortzetten.
Tijdens de etappe van Rolde naar Schoonloo nodigden we een bevriend gezin uit. De kinderen genoten zichtbaar van de natuur, en voor ons was het een mooie gelegenheid om onze vrienden te zien. Wandelen is een heerlijke bezigheid om samen te doen, en we kunnen als gezin meedoen. De natuur is immers voor iedereen!

Zijn er uitdagingen waar jullie tegenaan lopen?
Louie straalt als we gaan wandelen of als we de wagen tevoorschijn halen. Niets is leuker voor hem dan samen met papa en mama op pad te gaan. Wat betreft de wandelwagen zijn we heel tevreden en hebben we geen technische uitdagingen ondervonden. De grootste uitdaging zit in de dagplanning. ’s Ochtends inpakken en Louie klaarmaken kost zo’n twee uur, dan nog de rit naar het Pieterpad van twee uur, en daarna de wandeling. We willen voor het avondeten in de accommodatie zijn. Gelukkig kunnen we met de Kimba zo’n 4 à 5 kilometer per uur wandelen. Anders zouden we, met alle verzorgingsstops, veel te laat aankomen. Wat leren we hiervan? De dag ervoor aankomen op de bestemming of de etappes opdelen in tweeën, zodat we alles rustiger aan kunnen doen. Dat past veel beter bij het leven van ons mannetje.

Loopt alles volgens de planning? Heb je nog tips voor andere ouders?
We hebben besloten de etappes voortaan op te delen en extra accommodatie te regelen voor een relaxtere ervaring. Het Pieterpad voelt echt als een wandelvakantie in eigen land. Voor andere ouders: luister naar je kind. Als ze stralen tijdens het wandelen, kun je langzaam de grenzen verleggen qua ondergrond en afstand. De Kimba Cross is ideaal voor onverharde paden, maar zorg voor een goed doordacht plan met mogelijke obstakels en een back-up plan voor noodgevallen. In Groningen hebben we bijvoorbeeld Opa ingeschakeld die ons met zijn minibus twee etappes heeft ondersteund.

Volg expeditie Pieterpad  Expeditie Pieterpad — Moving Beyond Limits en laat je inspireren door het grenzeloze avontuur van David Opdam en zijn team.

Kimba familie | voor ieder moment een passende oplossing

De Kimba familie biedt verschillende combinatiemogelijkheden.  Passende onderstellen voor zowel indoor als ook outdoor. Deze bieden ondersteuning in het dagelijks leven en zorgen voor maximale mobiliteit.

Kimba Cross – de sportieve metgezel op drie wielen

Kimba Inline – met z’n tweetjes op pad met de duo-wandelwagen

Kimba Home – op gelijke ooghoogte communiceren

Kimba Indoor – geschikt voor kleinere ruimtes

 

 

 

 

Deel dit bericht

Blijf op de hoogte

We houden je graag op de hoogte van alle ontwikkelingen binnen en rondom RevaMed. Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief!