Nieuws

10 jaar RevaMed: een decennium van stabiliteit en vertrouwen

In een decennium van groei en verandering heeft RevaMed zich gepositioneerd als een betrouwbare en innovatieve speler in de branche. Met een sterke focus op klanttevredenheid, hoogwaardige producten en een toewijding aan het verbeteren van de levenskwaliteit van mensen, heeft RevaMed indrukwekkende mijlpalen bereikt en blijft het bedrijf streven naar voortdurende verbetering en groei. In dit interview deelt Peter van Zonneveld, directeur en eigenaar van RevaMed, zijn inzichten over de belangrijkste mijlpalen, de aanpassingen aan marktveranderingen, en de toekomstvisie van het bedrijf.

Tekst: Mariken Schoenmakers // juni 2024

Allereerst gefeliciteerd met het 10-jarig jubileum van RevaMed! Wat zijn volgens jou de belangrijkste mijlpalen die RevaMed heeft bereikt tijdens de afgelopen 10 jaar?
“De belangrijkste mijlpaal is dat wij een stabiele organisatie zijn geworden met weinig of geen verloop in merken. We zijn een constante factor in de branche geweest en daarmee hebben we een stuk vertrouwen kunnen opbouwen bij onze klanten. Dat is wel het meest belangrijke wat we voor elkaar hebben gekregen.”

Hoe heeft RevaMed zich aangepast aan de veranderende behoeften van de markt in de afgelopen decennia?
“RevaMed is meer een niche speler geworden dan, kort door de bocht gezegd, een dozen schuiver. Waar we vroeger nog met grote volumes en containerzendingen werkten, zijn we ons meer gaan richten op high-end producten. Lager in aantallen, maar wel met meer zorg, kennis en expertise. Wij zijn onderscheidend doordat we meerdere merken onder één dak hebben. Daarin zijn we als niche speler uniek.”

Kan je ons wat meer vertellen over de kernwaarden van RevaMed en hoe deze hebben bijgedragen aan het succes van het bedrijf?
“Het definiëren van kernwaarden geeft ons allen dezelfde richting. Het vormt een rode draad in alles wat we doen. Bij RevaMed streven we ernaar om een ware vraagbaak te zijn rondom onze producten, en dat komt tot uiting in onze kernwaarden. We zijn toegewijd aan het leveren van kennis en kwaliteit, en ons doel is om deze kennis over te dragen en kwaliteit te waarborgen. Dit onderscheidt ons van wat grof gezegd volume leveranciers zijn.”

Welke productinnovaties heeft RevaMed geïntroduceerd die een significant verschil hebben gemaakt voor onze klanten?
“Een voorbeeld van een productinnovatie is onze HMN douchestoelenlijn. HMN is een van de weinige fabrikanten die in staat is cliënt specifieke aangepaste douche- en toiletstoelen te produceren die voldoen aan de MDR-richtlijnen. Het is eigenlijk vreemd dat iemand die afhankelijk is van een elektrische rolstoel, vaak met de nodige cliënt specifieke aanpassingen, voor een douche- en toiletstoel aangewezen is op een standaard product. Logischerwijs zou deze ook aangepast moeten kunnen worden. Tot voor kort werd dit niet aangeboden, maar HMN heeft hier goed op ingespeeld.”

 

Hoe heeft RevaMed bijgedragen aan de verbetering van de levenskwaliteit van mensen met behulp van onze producten en diensten?
“We zijn slechts een schakel in het proces om cliënten het juiste product te bieden. Daarbij zijn we afhankelijk van partijen in de keten, en vice versa zijn zij weer afhankelijk van betrouwbare toeleveranciers. We hebben bewezen dat we die betrouwbare partner zijn, dankzij de prestaties van onze medewerkers en onze hoogwaardige producten. Bovendien hebben we ervoor gekozen om ons te richten op meer high-end producten in de markt, waarbij de bijzondere eigenschappen van deze producten een paar stappen verder kunnen gaan voor cliënten dan standaard producten. Een praktisch voorbeeld hiervan is het kinderzitje op een Minicrosser scootmobiel, waarmee een cliënt met een kind op pad kan gaan. Dit biedt een enorm gevoel van vrijheid.”

Kun je ons een voorbeeld geven van een project of initiatief waar RevaMed bijzonder trots op is en waarom?
“Het is niet één specifiek project, maar het feit dat we een stabiele factor zijn geworden binnen de branche maakt me bijzonder trots. Tien jaar geleden, tijdens de financiële crisis, was het een lastige en onzekere periode om te starten. Toch heb ik ervoor gekozen om het bedrijf Richard van Seenus over te nemen en het een frisse herstart te geven onder de nieuwe naam RevaMed. In de eindfase van Richard van Seenus verloren zij het importeurschap van het merk Minicrosser. Ik ben er dan ook trots op dat we de productlijn Minicrosser binnen RevaMed weer hebben kunnen terughalen. Dit merk is inmiddels uitgegroeid tot ons meest succesvolle merk. Daarnaast ben ik trots op onze ontwikkeling in het medische segment. We zijn erin geslaagd om een nieuw segment op te bouwen en succesvol te maken.”

Hoe zie je de toekomst van RevaMed in de komende jaren, met betrekking tot groei, innovatie en impact op de markt?
“Ik verwacht dat we meer gaan segmenteren, vooral gericht op verschillende afzetgebieden. Recentelijk hebben we bijvoorbeeld het medische segment geïntroduceerd als een aparte tak. Dit is een belangrijke ontwikkeling om niet beperkt te blijven tot één marktsegment. We zullen verder kijken naar andere segmenten om te onderzoeken of we met RevaMed, als importeur, als backoffice, als technisch bedrijf en als marketing- en salesorganisatie, meerdere markten kunnen bedienen. Als we dit doen vanuit dezelfde filosofie, namelijk dat we een niche speler willen zijn met high-end producten, dan ben ik ervan overtuigd dat we succesvol kunnen zijn.”

Onze visie voor de toekomst is helder: we willen dat RevaMed de komende 10 jaar de stabiele en betrouwbare factor blijft voor onze klanten, en dat we een werkgever zijn waar medewerkers graag voor willen werken.

Deel dit bericht

Blijf op de hoogte

We houden je graag op de hoogte van alle ontwikkelingen binnen en rondom RevaMed. Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief!